<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: slice_title in <b>/var/userdata/web/ayurvedaoktatas.hu/website/www/templates/rt_enigma/overrides/mod_rokgallery/templates/showcase/default.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: slice_title in <b>/var/userdata/web/ayurvedaoktatas.hu/website/www/templates/rt_enigma/overrides/mod_rokgallery/templates/showcase/default.php</b> on line <b>35</b><br />

Ayurvédikus babamasszázs oktatói tanfolyam

Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra!

Ayurvédikus masszázstanfolyamok

A masszázsok királynőjét neked is ismerned kell!

képzések

Tanfolyamok

Ahol nem csak technikát tanulsz, hanem az életet is!


rólunk

Az Ayurvédia

Ismerj meg minket, céljainkat, hitvallásunkat és munkáinkat!

eoktatas

Online lehetőségek

Közelebb hozzád, híd közted és a céljaid közt!


kelet

Nepál - India

Ahol megtaláltam a szépséget.. és ahol megtaláltam a tudást...

Érdekességek

Oldalunkon számos érdekes írást találsz az Ayurvédával kapcsolatban. Talán neked is segítenek megérteni, hogy napjainkban miért növekszik annyira az Ayurvéda rajongók népes támora!

Bővebben

Cikkek

Ayurvédikus masszázs – egy ősi tradíció Indiából

Az Ayurvéda egyre népszerűbb Magyarországon, mégis kevesen ismerik valódi regeneráló csodáját.

Az Ayurvéda India holisztikus gyógyító hagyománya, mely több ezer éve óta kíséri az indiai emberek életét, s gyűrűzik be az európai gyógyító hagyományokba is. Az Ayurvéda nem egy vallási rendszer, bár sokszor vallási klisék övezik. Az Ayurvéda az ember testi-lelki adottságait egyaránt figyelembe véve tárja fel az emberi betegségek tüneteinek hátterét. Főleg nem testi folyamatokra koncentrálva, az emberi tudat kettősségeiből eredezteti valamennyi betegség megjelenését. Alkalmazásában élen járnak azok, akik ismerve a lélek rejtelmeit, és gyógyító felismerésekre juttatják el az embert.

Az ayurvédikus egészségmegőrzés lépcsőfokai

Az ayurvédikus hagyományok fontosnak tartják a lelki egészségmegőrzést. Ennek záloga az ősi tanítások szerint az erkölcsök szerint élt élet, a szeretet, a béke és az igazság megvalósítása életünkben. A lelki egészségmegőrzés eszközei a jóga útján történő állhatatos lemondás, a pranayama (légzőgyakorlatok) rendszeres gyakorlása, a meditáció során elért egység és nyugalom érzése. A fizikai egészségmegőrzés részét képezik a gyógynövényes terápiák, a mélytisztító méregtelenítése eljárások, valamint az ayurvédikus masszázsok.

A masszázsok koronázatlan királynője

Az ayurvédikus masszázsok üde színfoltját képezik a mai ember stresszes életének harmonizálásában. Indiában már a születéstől fogva masszírozzák a babákat, támogatják a szülésen átesett kismamák regenerálódását, s segítik az ember feltöltődését a mindennapokban.

Az ayurvédikus elvek szerint minden ember egyedi, s az Ayurvéda filozófiáját meghatározó és minket felépítő őselemek (éter, levegő, tűz, víz, föld) különleges ötvözete alkot valamennyi embert. Az őselemek arányának meghatározása fontos az ayurvédikus terápiák során, hiszen az ayurvédikus testalkat meghatározása elengedhetetlen információt hordoz arról, hogy a kezelés során mely készítmények egyensúlyozzák az embert leginkább.

Az ayurvédikus masszázsok valamennyi masszázs közül kiemelkedő mennyiségű olaj alkalmazásával történnek. A cél a kezelések során, hogy a test teljesen átázzon a meleg, hidegen sajtolt növényi olajokban, hogy a testalkathoz igazított olajválasztás harmonizáló hatásaival hozza egyensúlyba az ember fizikai állapotát.

Az ayurvédikus masszázsok hatásai

A masszázsok között válogatva az ember valamennyi problémájára talál megfelelő terápiát. A meleg olajos és gőzfürdővel záródó Abhyanga masszázs minden eddiginél hatékonyabb relaxációt biztosít, miközben a meleg olajok oldják az izommerevségeket a testben. A Navarakizi és Patra-Pottali kezelések során a meleg olajos testmasszázst különleges, töltött batyukkal történő átdörzsölés követ, melyek felszabadítják a fájó izületek merevségét, extra kenetességet biztosítanak számukra. A homlokra csorgó meleg olajos kezelés, a Shirodara, megnyugtatja az idegrendszert, eredménye a teljes mentális kipihentség érzése. A növényi poros Udwartan masszázs bőrradírozó hatása bababőrt varázsol mindenkinek.

Az ayurvédikus masszázsok elmaradhatatlan zárásaként a test puhító terápiája következik. A puhítás egyben melegítést jelent, melynek fontossága abban rejlik, hogy a hő hatására kitágult pórusok a bőrön át megengedik az olajok hatóanyagainak a mélyre szivárgását. Ezáltal a masszázs hatása nem csak felszíni, de sokkal mélyebb is.

Kinek javasolt ayurvédikus masszázst tanulni?

Ayurvédikus masszázst bárki tanulhat, akit érdekel az emberekkel való foglalkozás, akikhez közel áll egy keleti, holisztikus egészségmegőrző filozófia emberközpontú, személyreszabott rendszere. Az ayurvédikus masszázsképzések kitűnő továbbképzési lehetőségnek bizonyulnak gyógymasszőröknek, svéd- és frissítő masszázstevékenységet folytató szakembereknek, gyógytornászoknak, alternatív mozgás-és masszázsterapeuta szakos természetgyógyászoknak.

Mit nyer az, aki az Ayurvédát választja?

Mindenképpen az egészségmegőrzés szélesebb, átláthatóbb rendszerének megismerését. Önismeretet, hiszen az ayurvédikus szellemi elvek tanulása során mindenki szembekerül önmagával és feltárul előtte saját konfliktusainak forrása és megoldása. Felüdülést, mert nem csak a kliens kapcsolódik ki a masszázssorán, de a terapeuta sem fárad el annyira, hála az intenzív, de az erős gyúró mozdulatokat nélkülöző masszázstechnikának. Akkreditált minőséget és kredit pontokat, amennyiben választott képzési helye rendelkezik ezen jogosultságok nyújtásával.

Az ayurvédikus masszázs mindenki kedvencévé válik, aki egyszer kipróbálta vagy időt szentelt megtanulására!

 

Írta:

Horváth-Kovács Diána

 

Rólunk mondták

Közösségi oldalaink

Megtalálsz minket a Facebbok és Instagram felületein is:

@ayurvedia néven

Gyere és csatlakozz hozzánk ott is :)

Az Ayurvédáról - másként

Mesélek arról, amiért itt vagy :)

Sokan próbálták már megfogalmazni előttem az Ayurvéda lényegét, természetét.

Hogyan is lehetne szavakba önteni valamit, ami ennyire komplex, holisztikus és egyedülálló?

Bővebben ...

Ayurvédikus Fejmasszázs tanfolyam

Ayurvédikus talpmasszázs minikurzus

Alt. Ayurvéda Mentor képzés!

Az őszi tanfolyam kezdő dátuma:

2022. szeptember 26.

Induló BM képzés

India Ayurvédikus masszázstradíciója!

Az arc marma kezelése

Záróvizsga dátumok 2022

június 1 (jelentkezési határidő: május 17)

július 22 (jelentkezési határidő: július 1)

Online vizsga!